ASH Polaris, de Amateur Sterrenkundigen van Herentals en omgeving, bestaat 30 jaar. Ze vieren dat met allerlei activiteiten. Een hoogtepunt is onze tentoonstelling ‘België en de Ruimtevaart’ op 14 en 15 april in de Lakenhal.

Als extra organiseren ze op zondag 15 april tussen 10 en 13 uur een Astro–Brunch. U kan dan genieten van een stevig ontbijt, met o.a. echte Herentalse schuimwijn. Maar er is meer. We hebben ook een gastspreker, professor dr. Christoffel Waelkens, die ons komt vertellen
over de ontwikkelingen in de sterrenkunde de voorbije 30 jaar.
Weten we nu al meer over het ontstaan van het heelal? Wat zijn de belangrijkste ontdekkingen in deze periode? Hebben betere telescopen op Aarde en in de ruimte onze kijk op ons eigen zonnestelsel en de rest van de kosmos fel veranderd?
 
Professor dr. Waelkens is dé aangewezen persoon om op geanimeerde wijze onze blik op het heelal te verruimen.
 
U wilt deelnemen? Wees dan snel, want er is maar plaats voor 30 personen. Inschrijven kan door 20 euro te storten op rekening 417-4019591-78. Bevestig uw storting met een mailtje naar ashpolaris@hotmail.com of geef een seintje op 0471/07.85.04 (Maarten Puls).
Geïnteresseerde jongeren (tot 21 jaar) krijgen er nog een gratis Polaris–lidmaatschap (ter waarde van 8,5 euro) bovenop.
 
Wie is professor Dr. Christoffel Waelkens?
 
Professor dr. Christoffel Waelkens is gewoon hoogleraar aan de Faculteit Wetenschappen van de K.U.Leuven en voorzitter van het Instituut voor Sterrenkunde. Tevens is hij bouwheer en wetenschappelijk verantwoordelijke voor de Mercator Telescoop op het eiland La Palma.
Daarnaast is hij een drijvende kracht bij talrijke initiatieven van wetenschapspopularisering.
In dit kader werkte hij o.a. mee aan “Stijn en de sterren”, een theatertournee van Stijn Meuris (Noordkaap, Monza,…) die ook te zien was in het Schaliken en op Canvas.
 
Tentoonstelling ‘België en de Ruimtevaart’
 
Waar? Lakenhal – Grote Markt
Wanneer? Zaterdag 14 april van 14 uur tot 20 uur & zondag 15 april van 14 uur tot 18 uur.

Inkom gratis.  Voor meer info over ASH Polaris: http://www.ashpolaris.vvs.be